2017-12-11 - A szakképzett munkaerõ kell

Hõszigetelõ segédmunkásokra, temetkezési dolgozókra, betanított parkgondozókra is nagy szükség van.

Ezek mellett még számtalan munkalehetõséggel várták a munkavállalókat 2017. november 30-án, csütörtökön, a HSMK-ban tartott állásbörzén, melyet Kanizsai Foglalkoztatási Paktum keretében szervezett a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. Az ügyvezetõ, Polai György elmondta: a rendezvényen több, mint húsz munkaadó képviseltette magát.

– Rengeteg álláslehetõséggel találkozhatnak a munkát keresõk különbözõ fórumokon – jelezte a cég vezetõje. – Ám a munkáltatók sincsenek könnyû helyzetben, mivel nagy szükségük van a képzett szellemi, fizikai munkaerõre, ám még a pályakezdõkre is – összegezte Polai György.

Elektronikai-, bútor-és építõipari cégek, logisztikai vállalkozások is keresték a leendõ munkavállalókat a nagy érdeklõdéssel kísért börzén. Ám nagy szükség van temetkezési dolgozókra is, hangsúlyozta Szakonyi Mária, az egyik helyi temetkezési cég tulajdonosa.

– Zömmel a fiatal korosztály érdeklõdik a korántsem könnyû, sírásó munka iránt – jelezte. – Azonban sofõrökre is nagy szükségünk van. Fix havi fizetést, bejelentett munkaviszonyt, béren kívüli juttatásokat kínálunk a leendõ munkatársainknak – fogalmazott Szakonyi Mária.

Pályakezdõ álláskeresõk, köztük a tizennyolc éves Pandur Bettina, szép számmal voltak az börzén.

– Kereskedelmi végzettségem van, ám ezidáig nem sikerült elhelyezkednem. Pedig sok helyre elküldtem az önéletrajzom – így a fiatal lány.

A börzével egyidõben a munkáltatók számára szerveztek fórumot, a munkaerõpiaci, foglalkoztatáspolitikai helyzetrõl. A megnyitón Dénes Sándor polgármester kiemelte: munkaerõhiány van számos területen. Nagy problémát jelent még a hátrányos helyzetû, alacsony iskolai végzettségû emberek bevonása is a munkaerõpiacra. Munkalehetõség pedig bõségesen van a dél-zalai városban, több területen.

forrás: zaol.hu