2018-02-26 - KKv-k: több, mint ötven milliárd forintos forrásra lehet pályázni

A megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására elnyerhetõ vissza nem térítendõ támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet.

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényüket – írta az MTI.

A projektek keretében az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek támogathatók, így lehetõség lesz az épületek hõtechnikai adottságainak javítására, hõveszteségének csökkentésére, az épületek fûtési, hûtési és használatimelegvíz-rendszereinek korszerûsítésére, valamint meglévõ bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására.

Szintén támogatható a napkollektoros rendszerek telepítése, brikett, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, illetve hõszivattyú rendszerek alkalmazása többféle célra. A támogatási kérelmeket március 14-tõl lehet beadni.

Forrás: hvg.hu