2018-03-20 - Húsvétváró Termelõi Vásár Kézmûves Mini Mûhelyekkel

2018. március 24-én a kanizsai vásárcsarnokba igazi húsvétváró hangulat fog költözni. Az önkormányzat újra termelõi vásárral fogja várni az érdeklõdõket, de ezúttal a bevásárló délelõttöt gazdagító fellépõk mellett, rendhagyó módon kézmûvesek is csatlakoztak a programhoz.

A TOP-6.8.2-15-NA1-2016-00001 "Kanizsai Foglalkoztatási Paktum" projekt elsõ foglalkoztatási rendezvénye 2018. március 24-én kerül megrendezésre. Az eseménynek a nagykanizsai Vásárcsarnok ad otthont, ahol a helyi termelõk mellett, fellépõk is várják az érdeklõdõket. Többek között a Napsugár Együttes, a Kanizsai Fúvósok Kisegyüttese és a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület elõadása szórakoztatja a látogatókat.

Az esemény célja a szórakoztatás mellett az önfoglalkoztatóvá válás népszerûsítése is. A vásár alatt az emeleten kézmûves mini mûhelyek nyitják meg jelképes kapuikat. Az érdeklõdõk itt nem csak beszélgethetnek a kézmûvesekkel arról, hogy õk hogyan vágtak bele elképzeléseik megvalósításába és milyen kihívásokkal szembesültek. Minden asztalnál ki is próbálhatják magukat. Lehet majd színes húsvéti asztali díszeket, dekorációkat készíteni, gyertyákat díszíteni, bepillantani a sajt, vagy süti készítésbe, sõt még ékszerkészítõvel is találkozhatnak.

És végül, hogy a nyuszi meglepetése se maradjon el, természetesen mindenki elviheti a mini mûhelyekbõl, amit készített, valamint ezúttal játék is fogja várni a résztvevõket a csarnokban, amin értékes nyereményeket nyerhetnek.

További információkat a Vásárcsarnok honlapján (www.kanizsavasarcsarnok.hu) és facebook oldalán (https://www.facebook.com/vasarcsarnoknagykanizsa/?ref=br_tf) talál. Itt néhány mini riportot is olvashat a rendezvényen résztvevõ helyi termelõkkel.