2023-09-18 - Állásbörze és információs nap

2023. szeptember 13-án információs napot és állásbörzét tartottunk a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban.

A szeptember 13-ai információs nap és állásbörze sok érdeklõdött vonzott. 

Az állásbörzének helyt adó kiállító tér bemutató helyeinek száma teljesen megtelt: 23 cég és 4 munkaerõkölcsönzõ kínálta álláshelyeit, továbbá 4 szervezet nyújtott aktuális munkaerõpiaci- és foglakoztatási információt az érdeklõdöknek. 

A rendezvény célja kettõs:

 

  • egyrészt, hogy városunk és térsége munkáltatóinak aktuális álláskínálatát bemutatva, a piaci szereplõk konkrét, elérhetõ munkalehetõségei megjelenjenek;
  • másrészt, a regisztrált álláskeresõk melletti széles, egyéb okból (gyes/gyed lejárta, határozott idejû munkaszerzõdés, létszámleépítés elõtt állók, atipikus foglalkoztatási formában dolgozók, megváltozott munkaképességûek) munkalehetõséget keresõ potenciális munkavállalók számára közvetlen kapcsolatfelvétellel tegyük elérhetõvé a foglalkoztatási kínálatot.

Az állásbörze szervezésében Nagykanizsa város és agglomerációjában mûködõ, valamint 50 km-es munkaerõpiaci körzetben munkavégzési hellyel rendelkezõ és a munkahely elérhetõséget (céges buszjáratok) biztosító munkáltatókkal történt személyes és telefonos kapcsolatfelvételek eredménye lett a felkínált foglalkoztatási lehetõségek széles palettája.

Az állásbörzén megjelent és jelenléti íven aláírt munkát keresõ, érdeklõdõ ügyfelek száma 320 fõ, ebbõl 218 fõ nagykanizsai lakcímmel rendelkezett (68%), míg a 102 fõ további 40 településen található lakcímet (32%) adott meg.

A rendezvényre látogatók részére a regisztrációt követõen a munkatársaim általi folyamatos segítségnyújtás biztosítva volt.

Az állásbörze látogatószáma közel 40%-kal haladta meg az elmúlt évek hasonló idõszakában szervezett ugyanilyen típusú rendezvények megjelenési számát.

A kiállító munkáltatók az állásbörze értékelésükben egységesen kizárólag pozitív visszajelzést adtak, munkaerõigény esetén jelezve a jövõbeli részvételi szándékukat.

A program a TOP-6.8.2-16-NA1-2018-00001 „KANIZSAI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM-2” elnevezésû projekt keretében valósult meg.