2018-10-19 - Állásbörzét tartott a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya

A jelentkezõket mintegy 40 kanizsai és környékbeli cég várta. Az érdeklõdök több mint száz munkakör közül választhattak a börzén.

Még a megfelelõ szakmai önéletrajz megírásában is segítették az álláskeresõket a Nagykanizsai Járási Hivatal dolgozói. A börze fõ célja, hogy személyesen is találkozhassanak a vállalatok képviselõi és a leendõ munkavállalók. – Egy munkavállaló akár 5-10 standra is érdeklõdhet. Sõt, valaki váltani is fog majd, mert úgy gondolja, hogy az élet azon területén nem talált munkát, valami mást kell csinálnia. Ezt mindenképpen ki kell használni, hiszen ez egy nagyon jó lehetõség. A személyes találkozás, ez a kapcsolat mindennél fontosabb - mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A munkahelyteremtési program sikerének köszönhetõen egyre több az álláshely, így a munkakeresõk Nagykanizsán és környékén is válogathatnak a lehetõségek között. – Ebben a térségben is nagy a száma azoknak a munkáltatóknak, akik a gazdasági fejlõdés örvendetes eredményeként egyre több munkahelyet kínálnak az érdeklõdõknek. Viszont egyre kevesebb a munkanélküli, hiszen a gazdaság élénkülése sok új munkahelyet teremtett - nyilatkozta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A fejlesztéseknek köszönhetõen az elmúlt tíz évben körülbelül felére csökkent a Nagykanizsán és környékén élõ munkanélküliek száma. A pozitív tendenciának, valamint a fellépõ munkaerõhiánynak köszönhetõen biztos megélhetést kínáló lehetõségek közül választhattak az álláskeresõk. – Ebben a térségben 2000 olyan ember él, aki keresi a munkát. Hozzá kell tenni, hogy bár ez soknak tûnik, de az elõzõ idõszakban, 8-9-10 évvel ezelõtt, ez a létszám 4-5 ezer volt. Ez is mutatja azt, hogy az elmúlt idõszakban jelentõsen nõtt a foglalkoztatottság Magyarországon, és az országon belül Zala megyében és természetesen Dél-Zalában, Nagykanizsán és környékén is - fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyûlési képviselõ. A fórumra kilátogató csaknem kétezer embert mintegy 40 cég és több mint 100 különbözõ munkakör várta a HSMK-ban. Jelenleg a Zala megyei foglalkoztatási mutatók az országos átlagnál 2 százalékkal jobb értéken állnak.  

Forrás: kanizsatv.hu