Hírek

Sajtóközlemény

Lezárult a Kanizsai foglalkoztatási paktum 2. megnevezésû projekt


Rendezvény

Mindenkit szeretettel várunk ingyenes rendevényünkre!


Rendezvény

Mindenkit szeretettel várunk a „Jó tanácsok tapasztalt, helyi vállalkozóktól az önfoglalkoztatás útjára lépõknek 2 címû rendezvényünkre.”


Állásbörze és információs nap

2023. szeptember 13-án információs napot és állásbörzét tartottunk a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban.


Még van lehetõség bértámogatás igénylésére

Bérköltség támogatás 90 napra
Továbbra is növekvõ pályán a foglalkoztatottság

Az év azonos idõszakához képest 23 ezerrel több, mintegy 4,5 millió fõ dolgozott Magyarországon a 2019. szeptember-novemberi idõszakban. A vizsgált idõszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 163 ezer fõ, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt.


Állásbörze a HSMK-ban - Több, mint 100 munkakör várta az érdeklõdõket

Az álláskeresõket, a váltani szándékozókat és a munkáltatókat is segítette a tegnapi napon (2019. november 13.) megrendezésre kerülõ állásbörze a HSMK-ban. A fórumra kilátogató érdeklõdõket 28 cég és több mint 100 különbözõ munkakör várta. A programot a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. és a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya közösen szervezte.


Felavatták a dán Nilfisk új – és egyben legnagyobb – gyárát Nagykanizsán

Felavatták a dán Nilfisk új – és egyben legnagyobb – gyárát Nagykanizsán. A korábban a Csengery úton mûködõ termelõüzem az ipari parkba költözött, ahol megháromszorozott munkaerõvel és immár 32 ezer négyzetméteren folytatja az ipari professzionális tisztítógépek gyártását és raktározását.


Állásbörze Nagykanizsán

2019. november 13-án állásbörze kerül megrendezésre Nagykanizsán a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban.


Segítenek az álláskeresõknek: konferenciát tartottak a kanizsai HSMK-ban

A dél-zalai térségben mûködõ foglalkoztatási pályázatok megvalósításáról tartott konferenciát kedden a HSMK-ban a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás.


Az együttmûködés további lehetõségeirõl egyeztettek

A gazdasági együttmûködés lehetõségeirõl is tárgyalt Togliatti polgármesterével a város vezetõsége. Az oroszországi testvérvárosi delegáció a dödöllefesztivál alkalmából Nagykanizsán járt. A küldöttség programjai közt egyebek mellett gyárlátogatás is szerepelt.


Csaj Biznisz Nap Kanizsán: hogyan érvényesüljünk nõként az üzleti világban?

Hogyan lehet sikeres egy nõ az üzleti szférában? Miként válhat egy családanya önfoglalkoztatóvá? Többek közt erre is választ kaphattak a Csaj Biznisz Nap elnevezésû program résztvevõi.


3,5 százalékra csökkent a munkanélküliség szintje Magyarországon

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség Magyarországon, a 2010-es közel 12 százalékról 3,5 százalékra csökkent a mutató, ami a negyedik legalacsonyabb az unióban – jelentette ki Varga Mihály.


Csaj Biznisz Nap Nagykanizsán - 2019.június 11.

A Kanizsai Foglalkoztatási Paktum harmadik foglalkoztatási rendezvénye 2019. június 11-én 8:00 órától kerül megrendezésre a Medgyaszay Házban.


Támogatják a magyar és horvát kkv-k együttmûködését

Támogatási lehetõségrõl és annak feltételeirõl tájékoztatta a kanizsai vállalkozókat a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A B-Light projekt kifejezetten a magyar és horvát kkv-k együttmûködését, közös fejlesztéseit célozza meg, legyen szó technológiáról, termékrõl vagy éppen szolgáltatásról.


Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtõ beruházásainak támogatására – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a mától induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.


Tovább csökkent Zala megyében az álláskeresõk száma

Zala megyében 4 százalékkal csökkent egy év alatt az álláskeresõk száma: január végén 6946-an szerepeltek a nyilvántartásban, 300-al kevesebben, mint egy évvel korábban - tájékoztatta a kormányhivatal az MTI-t.


Folytatódik a nagykanizsai foglalkoztatási projekt

Három évvel ezelõtt indult el az a foglalkoztatási paktum a városban, amelynek keretében a hátrányos helyzetû csoportok munkaerõpiacra jutását segítették. Most a program folytatására nyílt lehetõség.


Országos Innovációs Fórum Nagykanizsán

Minél többen szálljanak be az innovációs térbe – ez a célja annak az országos fórumsorozatnak, amely ma Nagykanizsára érkezett. A programban a kis- és középvállalkozások szakmai tájékoztatása és a partneri kapcsolatok kiépítésének segítése szerepel. A Honvéd Kaszinó Tükörtermében tartott rendezvényen mintegy 100 kanizsai és környékbeli vállalkozás képviselõje vett részt.


Zala megyében 4 százalékkal csökkent tavaly az álláskeresõk száma

Zala megyében 4 százalékkal csökkent tavaly a nyilvántartott álláskeresõk száma: a kirendeltségek nyilvántartásában december végén 6 481 álláskeresõ szerepelt, csaknem 300-al kevesebb, mint 2017 utolsó hónapjában - tájékoztatta a kormányhivatal az MTI-t.


Már a harmadik csarnokot építi a DAB

A DWT cégcsoport immár harmadik csarnokát építi Nagykanizsán, a 8,5 millió eurós beruházás várhatóan július végére készül el.


Kanizsának is jó – Még fényesebb a Tungsram

Stratégiai partnerséget kötött a magyar kormány és a Tungsram; a megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója írta alá. Ezzel tovább erõsödött, még biztosabbá vált a nagykanizsai gyár helyzete, az itt lévõ munkahelyekkel együtt.


2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idõk legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékû beruházás nem érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.


3,6 százalékra süllyedt a munkanélküliség Magyarországon

3,6 százalékra süllyedt a munkanélküliségi ráta Magyarországon, amely az Európai Unióban Hollandiával és Máltával holtversenyben a harmadik legkedvezõbb arányt jelenti.


Foglalkoztatást segítõ projektek eredményeit vitatták Kanizsán

Hátrányos helyzetû emberek foglalkoztatását is támogatták a projektek, melyek eredményeit a szerdai önkormányzati társulási ülésen megvitatták.


Nagykanizsa és térsége várja az olasz befektetõket, üzletembereket

Együttmûködési megállapodást kötött a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara annak érdekében, hogy elõsegítse a dél-zalai városban mûködõ olasz vállalkozások fejlõdését, újabbak betelepülését és magyarországi befektetõk itáliai szerepvállalását.


"Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörze 2018.

Európai Online Állásbörze - Munkaadóknak


"Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörze 2018.

Európai Online Állásbörze - Álláskeresõknek