2019-06-14 - Csaj Biznisz Nap Kanizsán: hogyan érvényesüljünk nõként az üzleti világban?

Hogyan lehet sikeres egy nõ az üzleti szférában? Miként válhat egy családanya önfoglalkoztatóvá? Többek közt erre is választ kaphattak a Csaj Biznisz Nap elnevezésû program résztvevõi.

A Medgyaszay Házba várta a minap a város önkormányzata a rendhagyó fórummal a hölgyeket. Héhl Gina, a Nagykanizsai Városfejlesztõ Kft. projektmenedzsere elmondta: a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum keretében megvalósuló, újabb rendezvény célja, hogy elõsegítse a nõk önfoglalkoztatóvá válását. Ehhez nemcsak szakmai tanácsokat, hanem, ma már sikeres vállalkozóként dolgozó nõktõl gyakorlati tudnivalókat is kaptak a fórum résztvevõi.

-Olyan célközönséget is megszólitottunk a rendezvénnyel, akikben kellõ potenciál ugyan van a vállalkozóvá váláshoz, azonban e képességeiket kevésbé tudják kamatoztatni. A rendezvényen egymástól is tanulhattak az érdeklõdõk, tippeket, ötleteket is cserélhettek - fogalmazott Héhl Gina.

A fórum egyik elõadója, Csatlós Csilla coach, étterem- és hotelvezetõ jelezte: valóban nehezebb a nõknek az üzleti világban fennmaradniuk, mivel számos más szerepben, köztük a családnál, a párkapcsolatban is helyt kell állniuk.

-Azonban, aki elszánta akarja, jól tudja mindezt csinálni. Egyre több nõ van az üzleti világban, ám még mindig kevesebb, mint férfi. Türelem, elszántság, jó idõbeosztás, és a nemet mondás képessége szintén fontos - mondta Csatlós Csilla.

Forrás: zaol.hu