2018-11-26 - Foglalkoztatást segítõ projektek eredményeit vitatták Kanizsán

Hátrányos helyzetû emberek foglalkoztatását is támogatták a projektek, melyek eredményeit a szerdai önkormányzati társulási ülésen megvitatták.

Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. ügyvezetõje elmondta: a foglalkoztatási paktumoknak köszönhetõen a bértámogatásra és képzésre is nagy hangsúlyt fektettek. Elõbbire volt a legnagyobb igény a kedvezményezett mikro-, kis és középvállalkozások részérõl, 115 ember bérköltségét finanszírozta a kanizsai projekt, vállalkozók tizenegyen lettek. Ám idõközben megszûnt a projekt keretében a támogatott foglalkoztatás, most csak finanszírozás nélkül tudnak a részt vevõ álláskeresõk elhelyezkedni.

A másik paktum, a Dél-Zalai Foglalkoztatási Együttmûködés keretében a nagykanizsai és a letenyei járásokban 138 ember került ismét a munka világába. Némi nehézséget okozott, hogy a képzésekrõl többen gyakran hiányoztak. Mindezt azonban mentori segítséggel csökkenteni tudták. A projekt jelenleg is zajlik. A jövõbeni célkitûzések közt a munkavállalók és a munkáltatók közt olykor adódó konfliktushelyzetek kezelése is szerepel.

Forrás: zaol.hu