2019-11-14 - Állásbörze a HSMK-ban - Több, mint 100 munkakör várta az érdeklõdõket

Az álláskeresõket, a váltani szándékozókat és a munkáltatókat is segítette a tegnapi napon (2019. november 13.) megrendezésre kerülõ állásbörze a HSMK-ban. A fórumra kilátogató érdeklõdõket 28 cég és több mint 100 különbözõ munkakör várta. A programot a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. és a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya közösen szervezte.

Idén is sokan érkeztek az állásbörzére és információs napra. Az érdeklõdõket a kanizsai és a környezõ településekrõl érkezõ nagyvállalatok és közepes, valamint kis helyi cégek standjai várták.  A cégünk folyamatosan kapcsolatban van a térség jelentõs foglalkoztatóival. Szeptemberben információs napokat is szerveztünk, három napon keresztül mutattuk be a tevékenységünket, s a munkaerõigényeket is felmértük mind a nagyvállalati szektorban, mind a munkaerõ-kölcsönzõknél, mind a kis- és középvállalkozásoknál. Tájékoztatást adtunk számukra az elérhetõ foglalkoztatási támogatásokról, bérköltség-támogatásról, a képzési támogatásokról, s a képzési igényeket is pontosítottuk – mondta Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetõje.

A program egyik fõ célja, hogy biztosítsa a fiatalok helyi munkavállalását, valamint, hogy megmutassa az álláskeresõknek, érdemes Nagykanizsán maradni. – Az állásbörze találkozási pont munkáltató és munkavállaló között. A munkaerõpiac folytonos változása pedig szükségessé teszi ezeket a személyes találkozásokat. Ma, a foglalkoztatás bõvülésével, a folyamatosan csökkenõ munkanélküliség a munkáltatók számára a szakképzett munkaerõ fokozódó hiányát és annak megtalálását jelenti, a munkavállalók számára a kor kihívásainak megfelelni képes munkaerõvé válást jelenti – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A legfrissebb felmérések szerint napjainkban a legtöbben Gyõr-Moson-Sopron megyében dolgoznak, míg a legtöbb munkanélküli Szabolcs-Szatmár Bereg megyében él. A zalai foglalkoztatási mutatók pedig 1 százalékponttal jobbak az országos átlagnál.

Forrás: kanizsaujsag.hu

További információ az alábbi linkre kattintva olvasható: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-nagykanizsai-allasborzen-tobb-szaz-allasajanlat-akadt-3428388/