2019-09-23 - Az együttmûködés további lehetõségeirõl egyeztettek

A gazdasági együttmûködés lehetõségeirõl is tárgyalt Togliatti polgármesterével a város vezetõsége. Az oroszországi testvérvárosi delegáció a dödöllefesztivál alkalmából Nagykanizsán járt. A küldöttség programjai közt egyebek mellett gyárlátogatás is szerepelt.

Togliatti polgármestere elsõ alkalommal jár Nagykanizsán. Itt-tartózkodása alatt többször is egyeztet a város vezetõivel a 22 éves múltra visszatekintõ együttmûködés további lehetõségeirõl. – Általában mindig a kultúra hozza össze a városokat, ez így történt a mi esetünkben is. De a mai programok közt céglátogatások is szerepelnek, tehát a küldöttség megismerkedik a helyi cégekkel. Sõt, mi is kaptunk meghívást: keressük meg, melyek a közös pontok – Togliattiban van a Lada-autógyár, de a vegyiparban is sok területen dolgoznak –  mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Szergej Antashev elmondta: Togliatti nyitott arra, hogy a két város közti eddigi együttmûködés konkrét üzemek, gyárak, intézmények és vállalkozások közti kapcsolattá fejlõdjön. – „Különleges gazdasági övezet” elnevezéssel rendelkezünk, államilag elismert programban veszünk részt. Nagyon sok lehetõségünk van kedvezményeket biztosítani a hozzánk települni vágyó, nálunk üzletet kialakítani akaró vállalkozások irányába – fogalmazott Szergej Antashev, Togliatti polgármestere.

A delegáció felkereste egyebek mellett a Tungsram-gyárat és a Hidrofilt Kft.-t is, amelyek tevékenységét Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ ismertette röviden. A delegáció egyúttal a dödöllefesztiválon is részt vett. Togliattiba egyébként hamarosan kanizsai diákok utaznak, de az orosz város más kulturális és sporteseményekre is meghívta Nagykanizsa képviselõit.

Forrás: kanizsaujsag.hu