2019-03-08 - Folytatódik a nagykanizsai foglalkoztatási projekt

Három évvel ezelõtt indult el az a foglalkoztatási paktum a városban, amelynek keretében a hátrányos helyzetû csoportok munkaerõpiacra jutását segítették. Most a program folytatására nyílt lehetõség.

Mint azt Héhl Gina projektmanager elmondta: a paktum elsõ szakaszában 300 fõt vontak be különféle munkaerõ-piaci szolgáltatásokba, ezek közül 91 fõ bértámogatásban is részesült, azaz legalább fél éven keresztül a foglalkoztatásuk is megoldottá vált.

– Tapasztalataink szerint a bértámogatásban részesülõk közel 30 százaléka a támogatási idõszakot követõen is aktív maradt, ami komoly sikert jelent – mondta Héhl Gina, majd hozzátette: a foglalkoztatási projekt folytatására 107 millió forint áll rendelkezésre.

– Ebbõl az összegbõl további 100 fõt szeretnénk bevonni a munkaerõ-piaci szolgáltatásokba, ahol többek között álláskeresési technikákat sajátíthatnak el a résztvevõk. Emellett azt is vállaltuk, hogy 50 fõ számára bértámogatást nyújtunk, ami a munkáltatóknak és a munkavállalóknak egyaránt elõnyt jelent.

Mint azt megtudtuk: a foglalkoztatási paktum második szakaszában – 12 hónapos idõszak – szintén a munkavállalás terén hátrányos helyzetûnek számító csoportokat – pályakezdõk, roma származású emberek, gyesrõl visszatérõ édesanyák – támogatnak. A Bajza utca 2. szám alatt mûködõ irodában akár személyesen is lehet érdeklõdni.

Forrás: zaol.hu